07 October 2008

Posted by jinson on Tuesday, October 07, 2008 6 comments
Alhamdulillah:)Akhirnya dapat juga projek e-faraid tu. ana memang dari 1st year bercita-cita nak buat sistem tu. salah satu sebab ana ambik major software engineering pun adalah sebab ana nak buat buat sistem tu. sebab ana nak sgt sistem tu sbb ana nak aplikasi ilmu yang ana belajar sejak dari ma'ahad sehingga la ana kat USM ni..

belajar sains komputer ni bukan senang. kena ada minat, bukan setakat minat ja, kena ada kesungguhan coz waktu tengah buat assgnmt tu, tiba2 software yg kita buat tu ada problem..alamak..pening la..tido depan laptop la jdnya..mimpi pun teringat sistem tu.. ana teringat lagi masa awai2 belajar programming..punya la minat ngan programming ni, sampai dok dalam bas, dok plan tentang assgnmt yg kena buat tu, siap imagine bila dah siap nanti boleh jual kat orang..alhamdulillah..sekarang ni pun masih berminat dan harap2 berterusan..ameen

Buat adik2 CS, ngaji rajin2 ya..ngajin buat tutorial ngan asgnmt tu, yang paling penting set matlamat tu.. kenapa aku belajar CS ni..untuk apa..insyaallah, kalau matlamat kita adalah utk Islam, insyaallah Allah akan permudahkan segala urusan kita ini..kalau busy ngan assgnmt tu, jgn sampai tinggai solat ya
Categories:

6 comments:

Anonymous said...

alhamdulillah. tahniah

aminah said...

syukran :)

arief said...

moga ALLAH permudahkan segala urusan..ameen

nnb said...

tajuk FYP tu kita sendirik yang pilih atau lecturer bagi?

nailah87 said...

Tajuk FYP tu lecturer yang publishkan dalam web final year project. then, kami dikehendaki memohon/ menawarkan diri untuk membuat projek yang dioffer. Alhamdulillah, td baru habes presentation FYP untuk fasa 2.. alhamdulillah, rasa sgt bersyukur sgt. selepas kami menghadapi kesukaran dan kesedihan, akhirnya Allah mudahkan presentation kami td..
Alhamdulillah :)

Jj Jk said...

salam....leh x kalau nak tengok contoh coding faraid 2..email kami leh?